Aktiviteiten

 


Activiteiten in Blokzijl en omgeving

Het natuurrijke gebied rondom onze Bed & Breakfast zorgt voor een grote diversiteit aan ontspannende en inspannende activiteiten. Genieters kunnen De Wieden en Weerribben te voet, met de fiets of met de boot of kano verkennen. Er zijn hiervoor verschillende routes beschikbaar. Actievelingen kunnen heerlijk vissen, zeilen of in de winter de schaatsen onderbinden.

Kortom, of u nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist naar inspannende activiteiten: bij 'Vergeet me niet' zult u het vinden.


Zomer in de Weerribben en de Wieden

De Weerribben en de Wieden vormen in de zomer een idyllisch landschap. Een lust voor het oog, maar ook voor de watersportliefhebber! Voor de activiteiten die u zelf in de natuur kunt ondernemen, kunt ook de pagina over de omgeving van Blokzijl bekijken. Vanuit Staatsbosbeheer worden er echter ook vele activiteiten georganiseerd:

-Varen met de Boswachter
-Excursies naar Eendenkooi 'de Kloosterkooi'
-Avond- en nachttochten
-Excursies door het Moeras van de Weerribben
-Wijnproeverijen
-Wandelsafari's


Activiteiten voor alle seizoenen

Buiten de zomer valt er ook voldoende te beleven en ondernemen in Blokzijl en omgeving. In de lente zorgen de vele vogels voor een prachtig schouwspel en in de winter zorgt het verstilde landschap voor uitzonderlijke plaatjes. Wanneer het vriest, treft u het in dit gebied al helemaal. De vele smalle watertjes dienen als een unieke natuurlijke schaatsbaan, waar u zich dagen zal vermaken.

Natuurlijk worden er in de winter ook activiteiten georganiseerd. Kijk voor een overzicht van de actuele activiteiten in de Weerribben op de website van Staatsbosbeheer.