Omgeving

 


Blokzijl is gelegen tussen de natuurgebieden De Wieden en De Weerribben, in de Kop van Overijssel. Tussen het vele water en het weelderige groen zijn dorpen als Giethoorn, Vollenhove, Sint Jansklooster, Muggebeet, Dwarsgracht en Belt-Schutsloot te vinden. Heeft u zin in om te winkelen, dan kunt u terecht in Meppel, Steenwijk of Emmeloord.

Of u nu behoefte heeft aan rust of juist aan drukte, het is beiden op korte afstand van Bed & Breakfast 'Vergeet me Niet' te vinden.


Natuur in overvloed

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden wordt ook wel eens omschreven als 'één groot groen doolhof waar de wegen van water zijn'. Elk seizoen is hier weer nieuwe natuur te bewonderen! Kenmerkende smalle stroken met land en water bieden prachtige stillevens, terwijl de overvloed aan vogels en waterdieren leven in de brouwerij brengen. Wie weet komt u wel één van de otters tegen, die leven in dit natuurgebied! 

De omgeving van Bed & Breakfast 'Vergeet me niet' is ideaal voor:
- Wandeltochten
- Fietstochten
- Varen
- Zeilen
- Watersport
- Schaatsen

Er is ook een grote diversiteit aan georganiseerde activiteiten in de omgeving waar u aan deel kunt nemen.


Cultuur en bourgondisch leven binnen handbereik

Het pittoreske dorp Blokzijl herbergt vele leuke restaurants en horecagelegenheden. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat u heerlijk op het terras kunt ontspannen, na een dag winkelen, sporten of wandelen. Het haventje en de smalle straten met traditionele huizen bieden daarnaast een prachtig aangezicht. Voor de echte levensgenieters is er zelfs een sterrenrestaurant aanwezig!

In de nabije omgeving liggen diverse kleine dorpen, met allen hun eigen bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Venose Voorjaarsfestijn in Vollenhove of de bloemencorso en Kloostermarkt in Sint Jansklooster. Wanneer u wat verder wilt reizen, zijn ook grotere steden zoals Meppel, Steenwijk en Emmeloord perfect te bereiken. Voor een heerlijk diner in Blokzijl aan de haven raden wij u aan om naar Prins Mauritshuis te gaan. Prins Mauritshuis is 2 minuten lopen van B&B Vergeet Me Niet.

Bezoek Blokzijl en ontspan in de royale bedden van Bed & Breakfast 'Vergeet me niet'!